Web Analytics Made Easy - Statcounter

در معاملات بازار ارز روز گذشته، قیمت دلار هرات نه تنها یک کانال پایین افتاد بلکه حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ را هم از دست داد، تا پس از مدت‌ها در بازار ارز، شاهد صحبت از دلار ۲۸ هزار تومانی باشیم.

کف حساس دلار در بازار هرات از دست رفت

در بازار هرات کف حساس دلار ۳۰ هزار و ۴۰۰ تومان از دست رفت، به محض از دست رفتن این سطح، کمر بازار ارز شکست و قیمت‌ها در تهران و سلیمانیه نیز ریزشی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت دلار در تهران ۹۰۰ تومان کم شد و در سلیمانیه ۷۰۰ تومان. قیمت دلار هرات نه تنها یک کانال پایین افتاد بلکه حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ را هم از دست داد، تا پس از مدت‌ها در بازار ارز، شاهد صحبت از دلار ۲۸ هزار تومانی باشیم.

شوک احیای برجام به قیمت دلار

کارگردان این ریزش، احیای برجام بود. عباس عبدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، توییت سه روز پیش خودش را کوت کرد که در آن گفته بود امضای برجام در طرف ایرانی نهایی شده است.

این توییت در بازار زیاد چرخید و باتوجه به ماهیت توییت‌کننده از سایر خبرها جدی‌تر گرفته شد. سخنگوی وزارت خارجه نیز در آخرین روز کاری خود در این سمت، گفته آمریکا تعهد داده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کند.

خبر آخر نیز از طرف رویترز مخابره شد. رویترز خبر داد رابرت مالی در روز دوشنبه راهی قطر شد و علی باقری نیز روز بعد به این کشور می‌رود. معامله‌گران تصور می‌کنند در دور جدید چون روسیه واسطه مذاکره ایران و آمریکا نیست شانس توافق بالاتر است. دلیلی که برای این تحلیل می‌آوردند جالب بود.

مذاکره بدون واسطه گری روسیه؟

کیهان در روز دوشنبه مطلبی داشت که نسبت به مذاکره در دوحه انتقاد کرده بود. این روزنامه هشدار داده بود که این مذاکره در دوحه می‌تواند این تلقی را به همراه داشته باشد که چین و روسیه‌ دور زده شدند. معامله‌گران می‌گفتند وقتی کیهان چنین مطلبی دارد به معنای این است که مذاکره بدون واسطه روسیه انجام می‌شود وگرنه کیهان این مطلب را نمی‌زد.

پدیده جالب ارزی

در بازار ارز پدیده جالبی وجود داشت. در بخش آزاد بازار عمدتا فروشنده بودند، اما در بخش سهمیه‌ای که دلار را با نرخ پایین‌تر می‌دادند صف خرید بود.

این پدیده متضاد به بازار شکل جالبی داده بود. ظاهرا کسانی که با نرخ آزاد خریده بودند به واسطه خوشبینی در صف فروش بودند و کسانی که در بخش سهمیه‌ای بودند به امید انتفاع قصد خرید داشتند.

خطر فریز شدن نقدینگی در بازار ارز

در مجموع اتفاقات دوشنبه در بازار ارز ریسک یک پدیده را بالا برد؛ فریز شدن نقدینگی. وضعیت فریز شدن نقدینگی مثل شرایط هولدری یا خرید و نگهداری درازمدت است ولی به صورت اجباری اتفاق می‌افتد و دارنده سودی نمی‌برد و در بهترین حالت حفظ ارزش پول می‌کند.

نرخ حباب سکه بالا رفت، معامله گران محتاط شدند

در بازار سکه نیز قیمت سکه رفاه کاهش بیش از ۵۰۰ هزار تومانی داشت و سکه بازار نیز با کاهش ۳۰۰ تومانی در ۱۴ میلیون و ۶۰۰ معامله می‌شد. با این نرخ حباب سکه ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و دلیلش اوج و فرود نرخ اونس جهانی طلا بود.

نکته بازار سکه، فاصله ۴۰۰ هزار تومانی خرید و فروش بود که نشان می‌دهد احتیاط در بازار حکم‌فرماست.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1645770

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بازار طلا و ارز سکه و طلا بازار جهانی طلا بازار ارز هزار تومانی هزار تومان قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.
 

 سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوار‌های آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشور‌هایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود، اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

راهبردشناسان گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازار‌های نوظهور و خانوار‌های آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا