Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار ارز در حالی این روزها بار دیگر ملتهب شده و نوسانات افزایشی به خود گرفته است که دلیل موجه و قابل قبولی برای این افزایش دیده نمی شود و مروری بر تحولات هفته گذشته و روزهای پیش رو بیشتر نشان از ثبات در این بازار است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار ارز اوایل هفته گذشته با انتشار خبر مشخص شدن تاریخ شروع مذاکرات احیای برجام در 8 آذرماه کاهشی شد اما پس از گذشت چند روز از شدت تاثیر این خبر در بازار کاسته شد و معامله گران با استناد به اظهارات ضد و نقیض طرفین مذاکرات و با برجسته کردن این گزاره که مذاکرات در کوتاه مدت به سرانجام نخواهد رسید و فرسایشی خواهد بود نرخ دلار را به سمت خروج از کانال 27 هزار تومان و ورود به کانال 28 هزار تومانی هدایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر می رسد این گروه از معامله گران فراموش کرده اند که نفس شروع مذاکرات فارغ از کوتاه مدت و یا فرسایشی بودن آن سیگنالی مثبت به همراه دارد و در بدترین حالت موجب رکود و کاهش حجم معاملات در بازار خواهد شد. لازم به یادآوری است که مذاکرات قبلی برجام بیش از 20 ماه طول کشید و طی آن تلاطم و التهاب خاصی در بازار ارز کشور مشاهده نشد لذا تاکید بر  فرسایشی بودن مذاکرات نمی تواند دلیلی بر افزایش ناگهانی و شدید نرخ ارز باشد.

از سوی دیگر نگاهی به وضعیت معاملات بازار رسمی ارز کشور در قالب حواله و اسکناس که از طریق سامانه نیما و بازار متشکل ارزی انجام می شود نشانگر بهبود اوضاع نسبت به سال گذشته است. در این خصوص و طبق اعلام بانک مرکزی حجم معاملات در نیما طی هفت ماه ابتدای سال جاری معادل کل سال گذشته بوده و در بازار متشکل ارزی نیز با رشدی قابل توجه به 1.1 میلیارد دلار رسیده است.

همچنین رییس کل بانک مرکزی چندی پیش تاکید کرده بود که  وصول درآمدهای ارزی دولت در هفت ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، سه برابر شده است. 
علاوه بر این نگاهی به رفتار بازارساز در دو سه ماه گذشته نشان می دهد که بازارساز تمایلی برای ورود نرخ ارز به کانال 28 هزار تومانی ندارد و هرگاه نرخ ارز به حوالی این قیمت رسیده است با قدرت وارد عمل شده و نرخ را به عقب رانده است. امری که تحلیلگران فنی و تکنیکال نیز بر آن صحه می گذارند و کانال 28 هزار تومانی را به عنوان نقطه مقاومت بازار اعلام می کنند.

در این خصوص مشاهدات میدانی نشان می دهد که برای دلار 28 هزار تومان خریدار چندانی در بازار وجود ندارد و نرخ ارز توان بالا رفتن بیش از این را در مقطع فعلی ندارد.

در کنار اینها تلاش برای جبران کسری بودجه دولت از طریق فروش ارز در نرخ های بالا و نیز فروش ارز در قیمتهای بالا توسط سفته بازان و نوسانگیران از جمله مواردی است که همواره در شرایط مشابه مورد توجه فعالان و تحلیلگران بازار بوده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار تومانی بازار ارز نرخ ارز 28 هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بازار حبوبات بیش از دو سال است که نوسان قیمت داشته و امسال تنها نخود است که تغییر قیمت زیادی نداشته است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

سال گذشته که تولید نخود کم بود و نرخ آن در بازار افزایشی شد برخی کشاورزان را به این سو هدایت کرد که نخود بکارند. از آنجا که تولید محصول در حوزه کشاورزی بدون برنامه انجام می‌شود و کشاورزان بر اساس رصد ساده بازار مبادرت به کشت محصولی می‌کنند معمولاً هر ساله با پدیده کم‌بود و بیش‌بود محصولات رو به رو هستیم.

سال گذشته کشور کمبود نخود را تجربه کرد و امسال با مازاد تولید رو به رو هستیم که اجازه صادرات هم ندارد. از این رو در حالی که هر کیلو گرم نخود در بازار بین ۶۵ تا ۷۲ هزار تومان به فروش می‌رسد نرخ انواع لوبیاچیتی، قرمز و سفید بالای ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

ناصر مرادی، رئیس شورای ملی نخود و عضو هیأت مدیره انجمن حبوبات ایران پیش تر به مهر گفته بود، صادرات نخود در طول این سال‌ها با توجه به میزان تولید بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تن در سال بود. سال ۱۴۰۲ با توجه به بهبود قیمت حبوبات از جمله نخود کشاورزان مبادرت به کشت بیشتر انواع حبوبات کردند. همچنین بارش خوب و نبود آفت آمار تولید را دو برابر کرد. همچنین مساله دیگر نرخ دلار بود. نخود ایرانی با توجه به خوش طعمی و کیفیت آن بازار پسند بوده و کشورهایی مانند پاکستان و عراق مشتری آن هستند و سال گذشته ازبکستان و امارات هم اضافه شدند. رشد قیمت حبوبات در بازار جهانی بازار حبوبات کاران را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ۷۵ هزار تن نخود از کشور صادر شد.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تنظیم بازار حبوبات عنوان کرد، در بازارهای جهانی انواع حبوبات تا ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت و از هر تن ۱۱۰۰ دلار به میانگین ۱۷۰۰ دلار رسیده است؛ اما قطعاً با عرضه زیاد، تقویت تولید داخل و دورنمای کاهش قیمت در بازارهای جهانی قیمت حبوبات هم اصلاح خواهد شد.

وی یادآور شد که فصل برداشت جهانی حبوبات از خرداد شروع می‌شود و قیمت‌ها روند کاهشی خواهد داشت.

این مسؤول دولتی اظهار کرد، با تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و عرضه فراوان حبوبات قیمت‌ها در بازار تثبیت خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229681 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • حضور ناموفق دلار در کانال ۶۰/ سیگنال مو‌رد نظر به بازار مخابره نشد
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد