Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رشد قیمت دلار در حالی اتفاق افتاد که اعلام خبر آغاز مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی در وین، انتظار می‌رفت تاثیری مثبت را در این فضا به جا بگذارد. 

 سید کمال سیدعلی، معاون سابق ارزی بانک مرکزی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، دلیل رشد قیمت در شرایطی که سیگنال‌های سیاسی مثبت است را توضیح داد و تاکید کرد: هر چند آغاز مذاکرات باید نقطه امیدی باشد برای رسیدن به یک نتیجه مثبت اما نتوانسته است بازار ارز و فعالان این حوزه را مجاب کند که شرایط بهتری در پیش است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید: 

                        صحبت‌های عجیب مدیردولت احمدی‌نژاد/ ماجرای برداشت شبانه از بانک‌ها چه بود؟

                        خبر مهم رییس کل بانک مرکزی درباره بازار ارز/ اعلام برنامه‌های مهار تورم

 وی در توضیح این مطلب افزود: جنگ لفظی ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد و نکته بسیار مهم این است که طرفین شروط خاص و سختی را برای یکدیگر مطرح می کنند. همین شروط سخت در کنار وضعیت نامتعادلی که به چشم می‌خورد، مانع از آن می شود که امیدواری‌ها به دستیابی به توافق افزایش یابد . 

 برجام احیا می‌شود؟ 

به گفته وی بازار ارز هنوز به این نتیجه نرسیده است که برجام احیا شدنی است و در نتیجه با بدبینی وقایع را رصد می‌کند که البته تاثیر این بدبینی را در قیمت ارز در بازار می‌توان مشاهده کرد. 
وی گفت: ایران شرایطی را برای مذاکره مطرح کرده است که ممکن است محقق نشود، همین امر سبب می‌شود فعالان بازار نسبت به موضوع حساسیت بیشتری را نشان دهند . 


تقاضای ارز افزایش یافت
 او در بخش دیگری از سخنانش به مساله نزدیکی ژانویه اشاره کرد و گفت: موعد تسویه حساب‌های بین‌المللی از راه می‌رسد و در نتیجه تقاضای ارز در بازار در حال افزایش است. این نکته مهم نیز فشار بر بازار را افزایش می‌دهد و زمینه را برای رشد قیمت مهیا می کند . 
 سیدعلی با اشاره به اینکه هنوز تغییری در وضعیت فروش نفت و بازگشت ارز به کشور رخ نداده، گفت: هر افزایش تقاضایی، هر چند بسیار اندک باشد، قیمت را به سرعت تحت تاثیر قرار می‌دهد . 

چاره‌ای جز حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیست

او گفت: پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز تا پایان سال ادامه خواهد داشت و از این بابت نیز فشار کم نمی شود اما نکته مهم اینجاست که دولت چاره‌ای جز کم کردن حجم ارز ۴۲۰۰ تومانی یا حتی قطع آن برای مدیریت بازار ارز در دست ندارد اما مقامات اقتصادی دولت هنوز تصمیم قطعی را در این حوزه اتخاذ نکرده‌اند . 
 او به افزایش قیمت ارز از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: این علامت خوبی نیست اما واکنش بازار به رفتار و سخنان دولتمردانی است که درباره برجام موضع منفی می‌گیرند و هنوز به این نتیجه نرسیده اند که باید تکلیف ماجرای اف‌ای‌تی‌اف را روشن کنند. طبیعی است دولتی که در اتخاذ تصمیم کندعمل می‌کند، با بی‌اعتمادی بازار روبرو خواهد شد . 
وی نبود امریکا در مذاکرات پیش‌رو را علامتی منفی برای ایران برشمرد و گفت: کشورهای اروپایی تنها با چراغ سبز امریکا حاضر به امضای این توافق دوباره می شوند، پس چه بهتر که به جای مذاکره نیابتی مذاکرات به شکل صورت گیرد که امریکا نیز در آن حضور داشته باشد. 

به گفته وی بازار ارز در شرایط کنونی تحت تاثیر چهار عامل نزدیکی موعد تسویه حساب‌های بین‌المللی، تداوم تحصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، موضع سخت طرفین مذاکره برای اغاز مذاکرات در هشت آذر و عدم تغییر شرایط در فروش نفت و حضور در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف است از این رو افزایش قیمت دلار در این شرایط قابل پیش‌بینی بود. 

۲۲۳۲۲۳
 

کد خبر 1571204

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دلار ارز بازار طلا و ارز ارز ۴۲۰۰ تومانی بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرک دلار به کانال ۶۰

روز گذشته روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. به‌نظر می‌رسد سیگنال‌های سیاسی مثبت جدید و اظهارنظر‌های صورت گرفته توسط مقامات رسمی در رابطه با گشایش‌های ارزی در حالی تسهیل روند کاهش نرخ ارز است.

به گزارش دنیای اقتصاد، اما در سوی دیگر بازار دارایی‌ها، فعالان صنف طلا همچنان از ادامه دادن به فعالیت‌های خود امتناع می‌کنند. به‌نظر می‌رسد مساله ثبت معاملات هنوز برطرف نشده و همین امر موجب نارضایتی فعالان صنف طلا شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار طلا در اکثر شهرستان‌ها در شرایط نیمه‌تعطیل است.

وجود احتمالاتی مبنی بر کاهش سطح درگیری‌های نظامی در منطقه توانسته سیگنال‌های مثبتی را به بازار ارز تهران مخابره کند. در دو هفته اخیر روند نرخ ارز در بازار تهران کاهشی بوده است. مرحله نخست این کاهش شامل فاصله گرفتن نرخ دلار آزاد از کانال ۶۸ هزار تومانی و رسیدن آن به میانه کانال ۶۰ هزار تومانی بود. این افت قیمت چشمگیر با یک اصلاح روند همراه شد و قیمت ارز مذکور به کانال ۶۲ رسید. اما پس از اتمام فرآیند اصلاح نرخ ارز مجددا کاهشی شد.

دو گروه از عوامل اقتصادی و سیاسی را می‌توان عامل افت نرخ ارز در روز‌های اخیر دانست. رشد درآمد‌های ارزی از محل صادرات نفت با تقویت ذخایر بانک مرکزی قدرت این نهاد جهت کنترل نوسانات نرخ ارز را افزایش داده و در نتیجه یک عامل اقتصادی مهم در راستای روند کاهشی بازار ارز محسوب می‌شود. ازسوی دیگر احتمال وقوع توافق آتش‌بس میان طرفین درگیر در نوار غزه و همچنین زمزمه‌هایی از شروع مجدد مذاکرات با غرب، با کاهش سطح انتظارات تورمی از جمله دلایل سیاسی افت قیمت مذکور است.

کشش دلار به کانال ۶۰

در بخش نخست روند کاهشی نرخ ارز در سال جدید قیمت دلار آزاد به نرخ روز‌های ابتدایی سال نزدیک و در کانال قیمتی ۶۰ هزار تومانی معامله شد. در این زمان پس از ورود خریداران به بازار برخی از تحلیلگران نرخ تعادلی بازار را در کانال ۶۱ هزار تومانی برآورد کردند، اما در روز گذشته دلار مجددا کشش خود به کانال ۶۰ هزار تومانی را نشان داد. دیروز روند نرخ ارز در معاملات بازار آزاد تهران کاهشی بود.

هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز پنج‌شنبه هفته گذشته در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله می‌شد در بازار روز گذشته با افت قیمتی حدودا ۷۰۰ تومانی در رقم ۶۰ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد. روند کاهشی روز گذشته در معاملات فردایی شدید‌تر شد به‌صورتی که در عصر روز گذشته نرخ فردایی دلار در بازه قیمتی ۶۰ هزار و ۵۰۰ تا ۶۰ هزار و ۷۰۰ تومان ثبت شد.

روز گذشته روند نرخ سکه طلا نیز کاهشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید با افت قیمتی ۹۰۰ هزار تومانی در رقم ۴۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین نیم و ربع سکه نیز در بازار روز گذشته مشترکا ۶۰۰ هزار تومان افت قیمت را تجربه کردند.

دیگر خبرها

  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرک دلار به کانال ۶۰